Heeft u een bijenzwerm in de tuin of in de buurt, dan kom ik die in overleg met U weghalen.

Hoe ontstaat een bijenzwerm?

Bijennest hangt aan boom

Bijennest hangt aan boom

Een bijenzwerm ontstaat als een volk te groot is geworden. Als het volk te groot wordt zullen de bijen een aantal nieuwe koninginnen maken. Wanneer de koninginnen bijna worden geboren, zal ongeveer de helft van de bijen samen met de “oude” koningin vertrekken. Ze hebben zich eerst volgezogen met honing, vormen een zwerm en gaan zo snel mogelijk, tijdelijk ergens zitten. Vaak vlak in de buurt van hun oude bijennest. Ze vormen een lange puntige tros met in het midden de koningin. Een aantal bijen gaan nu op zoek naar een geschikte plaats voor het bijennest waar de bijenzwerm zich tot een nieuw volk kan ontwikkelen en kan overwinteren.

Bijenzwerm

Bijenzwerm

De bijen hebben voor ongeveer 3 dagen honing in hun maag zodat ze de tijd hebben om een nieuwe plek te zoeken. Soms hebben ze snel iets gevonden en vertrekt de hele bijenzwerm naar de nieuwe plek. Afhankelijk van het weer, blijven ze soms dagen zitten, maar soms zijn ze na een uur al weg!

Bijenzwerm verwijderen

Recent heb ik een bijenzwerm verwijderd uit de tuin. Hier kunt u zien hoe een bijenzwerm verwijderen eruit ziet, hoe zo’n bijenzwerm klinkt en hoe ik te werk ga.

Bijennest verwijderen

Bijenzwerm verwijderen

Bijenzwerm verwijderen

Bijenzwerm verwijderen

Bel 06-12400666